Nieuwsbrief

Nieuwsbrief maart 2024

Eindelijk weer een nieuwsbrief over de belevenissen en veranderingen bij de Gastenkamer.
Zoals de meeste “vaste” gasten weten zijn wij altijd aan het ondernemen en in beweging met onze bedrijven en gezin.
Het belangrijkste is ons gezin, daarmee gaat het erg goed. Laura is inmiddels afgestudeerd aan de hoge school voor International Marketing Management en werkt nu voor een leuk bedrijf in Groningen waar ze ook samen met haar vriend woont.

Maarten heeft de Maritieme Academie afgerond en doet nu de vervolg opleiding daarvoor in Harlingen.
Ed heeft het ontzettend druk gehad met zijn bedrijf en zojuist een groot project in Groningen afgerond. Nu hij dit jaar 60 wordt  en toe is aan een andere uitdaging, hebben we besloten om het roer drastisch om te gooien. Zowel letterlijk als figuurlijk.

Al jaren dromen we om een soort van een vrijer bestaan, dit gaan wij ook daad werkelijk proberen. Dat betekent dat we na 21 jaar ons mooie huis gaan verkopen waar ook mijn  voormalige woonwinkel, receptie, ons kantoor en de appartementen Eb en Vloed in zijn gevestigd. Ook gaan we het Gastenhuisje verkopen, zodat ik dan ook minder kan gaan werken. We hebben dan alleen het Terphuisje , de fietsen en sloepen nog in de verhuur.

Hierdoor krijgen we samen tijd en energie voor onze laatste twee grote klussen. De eerste, we zijn een boot aan het bouwen waar we een deel van het jaar op verblijven. De zomer maanden in Ie (voorheen Ee) en in de wintermaanden willen we daarmee in een stad gaan liggen, welke weten we nog niet.
Ook is het de bedoeling om de wintermaanden met de camper op pad te gaan en misschien een tijdje in het Terphuisje te verblijven wanneer deze vrij is.

Bij onze fabriek aan het water in Ie komt een nieuw kantoor voor onze werkzaamheden. Het “fabriekshuisje” aan de voorkant is erg vervallen en gaan we mooi restaureren. Hier kan ik mijn gasten van De Gastenkamer die het Terphuisje willen huren ontvangen met koffie/thee, voorzien van informatie en de fiets en sloepverhuur regelen. Dan hebben we alles bij elkaar, wel zo makkelijk.
Dit huisje is van 1888 en daar moet ontzettend veel aan gebeuren, ook het bouwen van de boot gaat veel tijd kosten. We hopen beide eind december klaar te hebben.

Ik heb ontzettend veel terug kerende gasten, zal daarom ook erg moeten wennen van vier accommodaties naar één, van soms wel 14 gasten per dag naar maximaal 5.
In zeventien jaar is De Gastenkamer met veel liefde opgebouwd tot wat het nu is. We hebben sinds 2008 de hoogste score mogen behouden en zijn daar zeker trots op. Het zou dan ook fantastisch zijn wanneer de volgende bewoners dit zouden voortzetten, een nieuwe collega erbij zou erg leuk zijn.

Ook voor sommige gasten zal het even wennen zijn, ze noemen het gastenhuisje vaak “hun tweede huisje” zo vaak zijn ze er al verbleven. Dit huisje is in 2008 compleet nieuw gebouwd van fundering t/m de schoorsteen borden.
Met zorg alle oude materialen uitgezocht en voelt voor mij dus niet ‘als een hoop stenen’ wat verkocht gaat worden. Wij hopen dat de volgende eigenaar er evenveel van gaat genieten als wij.

We gaan van 380 m2 naar 65m2 dus zal ik de komende maanden gaan opruimen, de bouw mee begeleiden etc. Voor het Terphuisje zijn al veel boekingen, wie nog wil komen logeren wacht dan niet te lang met boeken. Appartement Vloed is niet meer beschikbaar en appartement Eb is op aanvraag tot wanneer deze nog vrij is.

Ik vind het best spannend maar wil toch gaan proberen of onze droom in werkelijkheid ook zo mooi is. Mijn werk en mijn gasten wil ik niet missen, hoop dat we nog veel gasten krijgen die willen komen slapen, fietsen en varen.

Op mijn website kunt u bij boeken kijken of appartement Eb en het Terphuisje nog vrij zijn.

Wees (weer) welkom in het hoge noorden, Adrie

Is het vakantiehuis of appartement nog beschikbaar? Een vrijblijvende boekingsaanvraag plaatsen?

Via ons boekingssysteem kunt u controleren of het vakantiehuis of appartement nog beschikbaar is.
Ook kunt u hier een vrijblijvende boekingsaanvraag plaatsen.

Contact

Adres: Achterwei 5, 9131 LA  Ee (Friesland)

Telefoon: +31 (0)519 518750

Mobiel: +31 (0)6 23663230

E-mail: info@degastenkamer.nl

Ontwerp en technische realisatie door J-Media