Wie zijn wij?

Bed & Breakfast De Gastenkamer wordt gerund door Adrie Huisman-Smedema (1968), geboren en getogen in Ee. Bij afwezigheid neemt haar dochter Laura Huisman (1999) de honneurs waar. Laura volgt de HBO-opleiding marketing/management in Groningen. Adrie haar man - Ed Huisman (1964) - heeft een eigen glasconstructiebedrijf en zoon Maarten (2005) studeert aan de Maritieme Academie in Harlingen.

Bijzonder aan de Bed & Breakfast van Adrie is dat het ‘thuisgevoel’ overheerst. Dit is voor een groot deel te danken aan de gezellige inrichting, iets wat Adrie als woningstyliste is toevertrouwd. Jarenlang heeft ze een eigen woonwinkel gehad, eerst in Amsterdam, later in Ee. ,,Waar wij ons mee onderscheiden is de basisvoorraad die in al onze accommodaties aanwezig zijn, van koffiefilters tot waxinelichtjes: alles is aanwezig. Ons doel is dan ook om onze gasten volledig te ontzorgen. Ik zie mensen die hier gestrest aankomen bij ons volledig tot rust komen. Hier heb je niet de vele prikkels zoals je die in het Westen van het land hebt. Dankzij het unieke landschap, de vriendelijke mensen en de gezonde lucht komen toeristen hier letterlijk op adem. Ik kan er over meepraten, want ik heb twaalf jaar lang met mijn man in Amsterdam gewoond. Een prachtige tijd, maar er gaat niets boven het gezonde leefklimaat op het Friese platteland.’’

Omgeving

Vanuit Ee kun je heerlijk wandelen, fietsen of varen. Het dorp ligt vlakbij de Waddenzee (dat op de Werelderfgoedlijst staat), het Nationaal Park Lauwersmeer (Dark Sky Park) en de Elfstedenstad Dokkum. Bij onze receptie zijn fiets- en wandelroutes verkrijgbaar. Met de sloepen die bij ons te huur zijn kun je over het Dokkumer Grootdiep naar de stadsgrachten van Dokkum varen. Een wandeling door de prachtige historische binnenstad van Dokkum is een aanrader. Bijkomend voordeel: Doordat het in dit gebied vlakbij de kust altijd iets harder waait, is er in hete zomers minder hittestress. De ligging is ideaal voor gasten die een dag Ameland of Schiermonnikoog willen bezoeken. Ee ligt ongeveer twintig minuten rijden vanaf de veerhavens.

Onze vakantiehuizen en appartementen bij de Waddenzee en het Lauwersmeer:

Is het vakantiehuis of appartement nog beschikbaar? Een vrijblijvende boekingsaanvraag plaatsen?

Via ons boekingssysteem kunt u controleren of het vakantiehuis of appartement nog beschikbaar is.
Ook kunt u hier een vrijblijvende boekingsaanvraag plaatsen.

Wat is er te doen (in de omgeving)? En welke extra's kan ik bijboeken?


Omgeving

De vakantiehuizen en appartementen van de Gastenkamer liggen in Ee (Friesland), nabij de Waddenzee en het Lauwersmeergebied. Er is dan ook ontzettend veel te doen in de omgeving.


Reddingsloep huren

Vanuit Ee kunt u hiermee over het Dokkumer grootdiep door de stadsgrachten van Dokkum varen. Erg leuk voor de kinderen om flessenpost en/of een picknickmand mee te nemen.


Andere extra's

Bij de Gastenkamer zijn een groot aantal extra's bij te boeken. Bijvoorbeeld een oppas, het huren van fietsen of zelfs het inhuren van een chef-kok als u geen zin heeft om te koken.

Laatste review

Glas-Scherff
Afgelopen weekend hebben we een heerlijk verblijf gehad in het schitterende Friesland. Ik sluit me aan bij alle andere reviews wat betreft de geweldige ontvangst en gastvrijheid van gastvrouw Adrie. En de voorzieningen in het appartement (cd-speler, leuke lectuur, spelletjes, kruiden, olijfolie etc etc) maken het verblijf nog meer ontspannen. In de omgeving is ook veel te doen (wadden-eilanden, Lauwersmeer, Dokkum) en het dorpje Ee zelf is klein maar zeker de moeite waard. Ik raad het verblijf i...
dinsdag 20 oktober 2020

Score Bedandbreakfast.nl: Bedandbreakfast.nl - 5 tulpen

De Gastenkamer is door Bedandbreakfast.nl bekroond met een score van maar liefst '5 tulpen'. Dit betekent volgens de gerenommeerde boekingssite voor b&b’s: een uitzonderlijk niveau. ‘De bed & breakfast is tot in de puntjes verzorgd en alles wordt uit de kast gehaald om u een fantastisch verblijf te bezorgen. De voorzieningen, service en kwaliteit zijn van topniveau en als gast ontbreekt het u aan niets’, aldus het juryrapport.

 

Contact

Adres: Achterwei 5, 9131 LA  Ee (Friesland)

Telefoon: +31 (0)519 518352 / +31 (0)519 518750

Mobiel: +31 (0)6 23663230

E-mail: info@degastenkamer.nl

Ontwerp en technische realisatie door J-Media